Agricultură

Informare focare de gripă aviară

Ca urmare a adresei primite de la Direcţia Sanitar Veterinară Bacău, suntem informaţi că gripa aviară H5N8 evoluează în Polonia, Ungaria, Slovacia, dar şi în România fiind până în prezent confirmate două focare  în judeţul Maramureş.

       Pentru diminuarea riscurilor apariţiei gripei aviare la păsările de curte, din exploataţiile existente în judeţul Bacău,  s-a stabilit un Program de măsuri aprobat prin Hotărârea nr.19/20.01.2020 a Unităţii Locale de Decizie a judeţului Bacău.

Anunt privind pesta porcina

In conformltate cu prevederile legli 1 /2008, art.5, lit c), pentru evitarea raspandiri virusului pe teritoriul judetului Bacau, in calitatea d-voastra de Unitate Locale de Sprijin in cadrul Comandamentului Local pentru Combaterea Bottler, trebuie sa luati de urgenta urmaitoarele masuri:

1.Afisarea in locuri publice frecventate ( primarie, scoli, biserici, cabinet medical veterinar, cabinet medical uman, etc.) a materialelor anexate, in vederea informarii si constientizarii crescatorilor de animale, 

 

 

Informare pesta porcină

La nivelul comunei Luizi-Călugăra la ora actuală, nu există niciun focar de pestă porcină, confirmă medicul veterinar Ghiurcă Dana, însă ca urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană în comuna Sascut, pentru evitarea răspândirii virusului pe întreg teritoriul județului Bacău trebuie continuate anumite măsuri. Măsurile le regăsiți în fișierul atașat.

Combaterea și distrugerea buruienii numită ambrozia

Potrivit Legii nr.62/09.03.218 propietarii sau deținătorii de terenuri, conform legii sus menționate, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii numită ambrozia.

Anunț măsuri de profilaxie sanitară pentru prevenirea apariției Pestei Porcine Africane

Ca urmare a difuzării explozive a virusului pestei porcine africane pe teritoriul județului Vaslui, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău a emis noi măsuri de profilazie sanitară ce trebuiesc luate pentru prevenirea apariției Pestei Porcine Africane pe teritoriul comunei Luizi-Călugăra. Măsurile ce se impun a fi luate le regăsiți în fișierul atașat.

Înapoi