Agricultură

Informare - interdicție de a incendia miriștele arabile

În vederea diminuarii numarului de arderi ale miristilor si resturilor vegetale pe terenul arabil. precum și ale vegetatiei pajistilor permanente produse la nivelul județului Bacău, aducem la cunoștința tuturor fermierilor că potrivit articolelor 93 și 94 ale Regulamentului (U.E) nr.1306/2013 privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole comune, transpus în legislația națională prin Ordinul MADR/MMAP/ANVSA nr.352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind econditionalitateain cadrul schemelor și măsurilor de sprijin pentru fermieri, unul din standardele privind bunele condiții agricole ale terenurilor, obligatoriu a fi respectat este GAEC -6 Menținerea nivelului de materie organic în sol, inclusiv interdicția de a incendia miriștele arabile.

 

Vezi anunț integral în fișierul atașat.

Informare

Ca urmare a adresei nr. 411/20.20.20202 primită de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Bacău , având în vedere prevederile OUG nr. 195/2005 privind Protecţia Mediului , cu modificările şi completările ulterioare , vă informăm următoarele :
Începând cu 01 ianuarie 2007, în România este interzisă cultivarea organismelor modificate genetic (OMG ), cu excepţia porumbului MON 810.

Informare focare de gripă aviară

Ca urmare a adresei primite de la Direcţia Sanitar Veterinară Bacău , suntem informaţi că gripa aviară H5N8 evoluează în Polonia , Ungaria , Slovacia , dar şi în România fiind până în prezent confirmate două focare  în judeţul Maramureş .

       Pentru diminuarea riscurilor apariţiei gripei aviare la păsările de curte , din exploataţiile existente în judeţul Bacău,  s-a stabilit un Program de măsuri aprobat prin Hotărârea nr.19/20.01.20202 a Unităţii Locale de Decizie a judeţului Bacău.

 

 

Anunt privind pesta porcina

In conformltate cu prevederile legli 1 /2008, art.5, lit c), pentru evitarea raspandiri virusului pe teritoriul judetului Bacau, in calitatea d-voastra de Unitate Locale de Sprijin in cadrul Comandamentului Local pentru Combaterea Bottler, trebuie sa luati de urgenta urmaitoarele masuri:

1.Afisarea in locuri publice frecventate ( primarie, scoli, biserici, cabinet medical veterinar, cabinet medical uman, etc.) a materialelor anexate, in vederea informarii si constientizarii crescatorilor de animale, 

 

 

Informare pesta porcină

La nivelul comunei Luizi-Călugăra la ora actuală, nu există niciun focar de pestă porcină, confirmă medicul veterinar Ghiurcă Dana, însă ca urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană în comuna Sascut, pentru evitarea răspândirii virusului pe întreg teritoriul județului Bacău trebuie continuate anumite măsuri. Măsurile le regăsiți în fișierul atașat.

Înapoi