Agricultură

Combaterea şi distrugerea a buruienii numită ambrozia

          Proprietarii sau deţinătorii de terenuri , administratorii drumurilor publice , căilor ferate , conform Legii nr. 62/9.03. 2018 , au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire , combatere şi distrugere a buruienii numită ambrozia .

AMBROZIA , este o plantă confundată adesea cu pelinul , i se mai spune pelinul sălbatic .

        Planta produce mari cantităţi de polen începând de la mijlocul lunii iulie , până spre sfârşitul lunii septembrie.

        În verile călduroase , polenul este răspândit de vânt la distanţe foarte mari .

Anunț - Pesta Porcină Africană

             Urmare a evoluţiei Pestei Porcine Africane la nivelul judeţului Bacău  s a  confirmat un caz de pestă porcină africană la un mistreţ vânat pe raza fondului de vânătoare Scorţeni , comuna Strugari   şi a adreselor nr. 9345 şi 9346/19.05.2020 primite de la Direcţia Sanitară veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor , conform Hotărârii nr. 34 din data de 19.05.2020, aprobate în şedinţa ULD a CLCB Bacău ,  din data de 19.05.2020 , s au stabilit următoarele măsuri cu aplicare imediată ce le revin crescătorilor de animale , după cum urmează :

Anunț - secetă

Ca urmare a lipsei precipitatiilor din aceasta iarna si volumului redus de ploi inregistrat in luna martie si in continuare, se manifestă o seceta extrem de severa la aproape toatc culturile agricole . 

S-a instaurat seceta pedologica ceea ce reprezinta fenomenul natural definit de un continut al apei din sol, respectiv umiditatea solului, sub valoarea mediei anuale, asociata cu seceta meteorologica cu impact direct asupra cresterii culturilor si a mediului inconjurator, dupa cum arată datele meteorologice inregistrate la statiile meteorologice cu program agrometeorologic din cadrul retelei Administatiei Nationale de Meteorologie. 

Ajutor de minimis la tomate

Ajutor de minimis la tomate

Vă informăm că în Monitorul Oficial al României Partea I , nr.272 din data de 01.02.2020 , a fost publicată Hotărârea Guvernului nr.248/2020 privind aprobarea schemei  ,, Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate ,, pentru anul 2020 .

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi

Va informam ca in Monitorul Oficial nr.225120.03.2020, a fost publicata Hotararea de Guvern nr.202120.03.2020 pentru modificarea si completarea Hotararii nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei de Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a productiei de usturoi.
In acest sens verificați fișierul atașat.

Înapoi